The Freelancer Community Site by Team [RIP] » Board index » The FLC Public Forums » NEW PLAYER - Help & Support




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Windows 7 problem
 Post Posted: Mon Jan 18, 2010 12:17 am 
Offline
Member
Member

Joined: Sun Jan 17, 2010 9:48 pm
Posts: 3
I quit FL several months back. Since then, I have upgraded to vista and now to Windows 7. I just reinstalled FL and started trying things out. But for some reason, windows 7 will not allow any resolution below the maximum setting (1366x768) to be full screen, even on the desktop. Being that I only have a laptop and that FL's max resolution is 1024x 768, it's somewhat difficult to play. Are there any fixes or am I missing something here?


Top 
 Profile  
 
 Post subject:
 Post Posted: Mon Jan 18, 2010 11:24 am 
Offline
Member
Member
User avatar

Joined: Mon Jan 07, 2008 5:56 pm
Posts: 253
Yep simple fix for this, in mydocuments/mygames/freelancer, open up the peroptions.ini with something like notepad

scroll to the bottom and you will see this section

[Display]
size= 1024, 768
color_bpp= 32
depth_bpp= 24

just edit the size to what you want and bobs your uncle ;)

_________________
Image


Top 
 Profile  
 
 Post subject:
 Post Posted: Mon Jan 18, 2010 3:51 pm 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Jan 06, 2008 3:44 pm
Posts: 724
I have an Uncle Bob .. :D

_________________
Image
Hey You! Check out The UnderVerse by Team RIP
The RIP Team Forums


Top 
 Profile E-mail  
 
 Post subject:
 Post Posted: Wed Jan 20, 2010 1:57 am 
Offline
Member
Member

Joined: Sun Jan 17, 2010 9:48 pm
Posts: 3
Nexus wrote:
Yep simple fix for this, in mydocuments/mygames/freelancer, open up the peroptions.ini with something like notepad

scroll to the bottom and you will see this section

[Display]
size= 1024, 768
color_bpp= 32
depth_bpp= 24

just edit the size to what you want and bobs your uncle ;)


Doesn't work. Tried manual hack but UI goes offscreen no matter what I do. Cant get it to work for my 1366x768. Only time its gone fullscreen without going offscreen is when I used the discovery mod's widescreen feature...but after masochistically playing discovery for about 4 hours I've decided I completely ****ing hate it. So, I still need help...


Top 
 Profile  
 
 Post subject:
 Post Posted: Wed Jan 20, 2010 2:07 am 
Offline
Member
Member
User avatar

Joined: Mon May 26, 2008 2:44 am
Posts: 205
Location: Planet Primus
I find altering the perfoptions.ini does diddly for me as well for widescreen resolutions. I run mine in 1680x1050 but i've had to use a special dll file (jflpac.dll) made by a guy called adoxa that does the trick. Freelancers max resolution is monitor dependant to a large degree, on my old crt monitor i could get 1600x1200 without issues, doesn't matter what's in the perfoptions.ini


Top 
 Profile  
 
 Post subject:
 Post Posted: Wed Jan 20, 2010 2:25 am 
Offline
Member
Member

Joined: Sun Jan 17, 2010 9:48 pm
Posts: 3
Yeah, well, new computer, second new OS. Only thing that worked was the discovery mod thingamabob and I'm just not gonna play something in which I cant kill things in a reasonable timeframe. I know jack squat about coding and whatnot. Just need to know if someone knows what I need done to get 1366x768 resolution so that I can SEE the game without the UI running offscreen and without me having to play THAT mod which is making me think of a long string of expletives. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:


Top 
 Profile  
 
 Post subject:
 Post Posted: Thu Jan 21, 2010 7:53 am 
Offline
Member
Member
User avatar

Joined: Mon May 05, 2008 5:44 am
Posts: 834
Try checking with the-Starport, Nubcake they may be able to offer help. That's where andoxa is most of the time. He's good at this stuff. He has all sorts of Hacks for people, to make Freelancer more modable.
There's a link in the portal here.

_________________
Image
Freelancer
13 Years & Counting.

| Universal Trading 46563 |


Top 
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

The Freelancer Community Site by Team [RIP] » Board index » The FLC Public Forums » NEW PLAYER - Help & Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron